Trucknet Radio

Radio 94,3 har sedan 2003 direktsänt ett program för den tunga trafiken. Programmet har uppmärksammats mer och mer och lyssnarantalet har stadigt ökat. Från 2006 har Radio 94,3 även kunnat höras som webbradio. Vi har fått benämningen ”åkarnas egen radio”, vilket blivit ett kännetecken för vår inriktning. SVT Tvärsnytt gjorde hösten 2007 ett reportage om Truckstop-programmet, vilket sändes båda lokalt och nationellt, och har bidragit till ökat intresse för ett branschprogram.

Flera ledande företag inom branschen har visat intresse att stödja en separat lastbilsradio i Sverige vilket är bakgrunden till att trucknetradio.se startades. Webbradion är av underhållningskaraktär och sänder dygnet runt med skön truckmusic varvat med fasta program. Här kan man också lyssna på det populära direktsända programmet ”Truckstop 94,3” från olika platser. Företag erbjuds att annonsera, sända egna program – tillfälliga eller återkommande.

Snabb trafikinformation till alla på väg om ev hinder, olyckor mm bidrar till ökad säkerhet och kortare körtid. Ett samarbete med Trafikverket ger trafikinformation via sin Hemsida  trucknetradio.se.